Siirry sisältöön

Vuoden päihdelääkäri- ja päihdesairaanhoitaja tunnustukset 2020

Vuoden päihdelääkäri ja Vuoden päihdesairaanhoitaja -palkinnot ovat Päihdelääketieteen yhdistyksen tunnustuksia päihdetyötä tekevälle lääkärille sekä sairaanhoitajalle, työyhteisölle tai organisaatiolle. Tunnustukset julkistetaan vuosittaisilla Päihdelääketieteen päivillä. Valintakriteerejä ovat esimerkiksi ajankohtainen, merkittävä päihdehoidon kehittäminen paikallisella ja / tai yhteiskunnallisella tasolla yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Päihdelääketieteen yhdistyksen hallitus on valinnut Vuoden päihdelääkäriksi Juha Oksasen Kymenlaaksosta.

Juha on pitkän linjan päihdelääkäri, joka omalla määrätietoisella toimintaotteellaan 2019 teki sen mistä muut vain puhuivat: hänen johdollaan Kotkassa hoidettiin kaikilta opioidikorvaushoidossa olevilta C-hepatiitti. Korvaushoitoklinikan jälkeen toimintaa laajennettiin terveysneuvontapisteiden asiakkaisiin eli tehtiin suunnitelmallista työtä viruksen hävittämiseksi huumeidenkäyttäjien keskuudessa.

Päihdelääketieteen yhdistyksen hallitus on valinnut Vuoden päihdesairaanhoitajaksi Jaana Tapanisen Uudeltamaalta.

Jaana on moniosaaja päihdesairaanhoitajana. Hän on ollut johtamassa, kehittämässä, edistämässä ja toteuttamassa valtakunnallisesti merkittäviä päihdepalveluja. Kehittämistyössä on erityisen vahvasti välittynyt kaikkein heikoimmassa asemassa olevien asiakkaiden erityistarpeisiin vastaaminen. Jaana tunnetaan innokkaana asioihin tarttujana, arvostavana yhteistyökumppanina ja kollegojen tukijana sekä merkittävänä asiakkaan osallisuuden vahvistajana.

Vuoden päihdesairaanhoitajatunnuksen saajia on Päihdelääketieteen yhdistyksen hallitukselle esittänyt päihdehoitotyön asiantuntijaryhmä. Tunnustukseen liittyvän stipendin myöntää Fioca Oy:n Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö.

Lisätietoja

  • Päihdelääketieteen yhdistys ry, puheenjohtaja Kaisa Kuurne kaisa.kuurne@paly.fi 
  • Päihdelääketieteen yhdistys ry, sairaanhoitajien asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Petri Kylmänen, petri.kylmanen@paly.fi 
  • Fioca Oy, toimitusjohtaja Panu Pikkusaari, panu.pikkusaari@fioca.fi
Palaa takaisin artikkelilistaukseen