Siirry sisältöön

Mikä on online -koulutus, eli webinaari? 

Online -koulutus, eli tutummin webinaari on verkon kautta toteutettava seminaari/koulutus, johon esiintyjät ja yleisö osallistuvat  omilta päätelaitteeltaan (tietokone, älypuhelin, tabletti) maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Webinaariin voit osallistua omalta kotisohvalta tai vaikka laiturinnokasta! 

Miten ilmoittaudun webinaariin? 

Webinaariin ilmoittaudutaan samalla tavalla kuin lähikoulutuksiin. Webinaarin esittelysivulla on painike “Ilmoittaudu tästä”, joka vie sinut ilmoittautumislomakkeelle. 

Saako webinaarin hinnasta ryhmäalennusta, jos samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö? 

Kyllä saa, jos organisaatiosta osallistuu useampi henkilö, voit pyytää tarjouksen tästä osoitteesta: info@fioca.fi 

Miten osallistun webinaariin? 

Webinaarin katsomiseen et tarvitse maksullisia ohjelmistoja tai latauksia. Osallistua voit tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Käyttämässäsi laitteessa on oltava äänentoistoa varten kaiuttimet tai kuulokkeet.  

Tarvitsenko nettiyhteyden, jotta voin osallistua webinaariin? 

Kyllä tarvitset. Parhaaseen katselukokemukseen suosittelemme Chrome, Firefox, Edge, Safari tai Opera selainta. Voit testata laitteistosi yhteensopivuuden, ja löydät apua yleisimpiin ongelmatilanteisiin tästä linkistä

Mistä menen webinaariin kun h-hetki koittaa? 

Lähetämme sinulle 1-2 päivää ennen webinaaria osallistumislinkin sähköpostiisi. Klikkaamalla linkkiä, sinut yhdistetään suoraan webinaariin. Sähköpostissa on aina lisäksi ohje, joten mitään ei tarvitse muistaa ulkoa. Webinaariin osallistuminen on helppoa kuin heinänteko! 

Kuuluuko ääneni tai näkyykö kasvoni webinaarissa? 

Ei näy, eikä kuulu. Webinaarissa näkyy ja kuuluu ainoastaan esiintyjän kasvot ja puhe. Yleisö osallistuu webinaariin käyttämällä helppoa chatti-ominaisuutta. Chatin kautta voit kirjoittamalla, laittaa puhujalle kysymyksiä ja kommentteja, joihin hän pyrkii esityksen keskusteluosioissa vastaamaan. 

Pystynkö esittämään kysymyksiä webinaarissa, miten? 

Kyllä pystyt, käyttämällä chattiominaisuutta, eli lähettämällä ns. pikaviestejä webinaarin aikana. Pikaviestit näkyvät kaikille osallistujille. 

Onko webinaari sama asia kuin verkkokurssi? 

Ei ole. Webinaari on live-tilaisuus, eli se alkaa ja loppuu määrättyyn aikaan. Live mahdollistaa myös puhujan ja yleisön välisen vuorovaikutuksen. Fiocan verkkokurssit on rakennettu niin, että osallistuja voi suorittaa omaan tahtiin verkkokurssikokonaisuuden, joka sisältää erilaisia tehtäviä, videoita ja lyhyitä kertaustestejä. Voit tutustua Fiocan verkkokursseihin tästä.

Mikä on webinaaritallenne? 

Webinaaritallenne sisältyy webinaarin hintaan. Se tarkoittaa sitä, että webinaarin jälkeen, sinulla on vielä 7 vuorokautta aikaa katsoa sama esitys tallenteen kautta. Jos sinulla esimerkiksi oli jotain häiriötilanteita varsinaisen live-webinaarin aikana, voit palata siihen kohtaan vielä myöhemmin. Heti live-webinaarin päätteeksi lähetämme sinulle sähköpostin, jossa on linkki tallenteeseen. Klikkaamalla linkkiä pääset suoraan siihen. 

Webinaari on organisaatiossamme uusi käsite, mitä hyötyjä webinaariin osallistumisella on suhteessa lähikoulutukseen? 

Molemmille on paikkansa! Webinaarin edut suhteessa lähikoulutukseen ovat esim. se, että osallistujan ei tarvitse matkustaa eri paikkakunnalle osallistuakseen koulutukseen. Näin ollen mahdolliset matka- ja yöpymiskulut jäävät pois. Webinaaria varten kannattaa anoa normaaliin tapaan koulutusvapaata, jotta voi osallistua webinaariin häiriöttä ja rauhassa, vaikka se sitten tapahtuisi omasta kodista, mökiltä tai muusta sopivasta paikasta. 

Tutustu webinaaritarjontaan ja niiden sisältöihin

Hyviä webinaarihetkiä kanssamme!