Siirry sisältöön

Defusing-menetelmästä apua kriisiin -webinaari

Tulosta

Työyhteisön mieli kriisissä? Defusing-menetelmä eli purkukokous on välitön apu psyykkisesti kuormittavien tilanteiden purkamiseen. Traumaattisten ja kriittisten tilanteiden vaikutuspiirissä olevat ammattilaiset tarvitsevat systemaattista läpikäyntiä tapahtumista, jotka kuormittavat henkisesti. Webinaarin avulla saat tietotaidon toimia purkukokouksen vetäjänä työyhteisössäsi, ja sitä kautta tuet vahvasti alaistesi työhyvinvointia.

Aika:26.08.2020
Kesto:klo 9.00-10.30
Viim. ilmoittautuminen:24.08.2020
Hinta jäsenille:

119 € + alv 24 %

Hinta:

149 € + alv 24 %
** ETUHINTA -50 % 14.8. ASTI                                                                   Liity jäseneksi!

*Hinta sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä hyödyllisen pdf-muotoisen tarkistuslistan, jonka pohjalta purkukokouksen pitäminen on johdonmukaista.

**Osallistu webinaariin ja ota kollega mukaan! Tarjoamme toisen osallistumisen -50 % alennuksella 14.8. asti. Edullisempi osallistumishinta on voimassa kollegalle, jonka kanssa työskentelet samassa organisaatiossa.

Kenelle?

Webinaari soveltuu kaikille terveydenhuoltoalan ammattilaisille, jotka kokevat työssään kuormittavia ja traumaattisia tilanteita. Vetäjänä on usein esihenkilö tai joku muu ryhmän keskuudesta. Kyseessä voi olla iso tai pieni työyhteisö.

Webinaari sopii hyvin myös mm. kriisityöstä sekä kriisiryhmätyöskentelystä vastaaville tai esimerkiksi ylihoitajille, joilla on vastuu valmiussuunnitelmasta. Defusing-menetelmä tukee kattavasti myös muita ammattiryhmiä, kuten päiväkodinjohtajat, lastensuojelussa toimivat, poliisit ja palomiehet.

Webinaarin hyödyt

 • Opit purkukokouksen eli defusing-menetelmän keskeisimmät piirteet.
 • Saat varmuuden ja valmiuden systemaattiseen kuormittavien tilanteiden läpikäyntiin ja osaat antaa henkistä ensiapua.
 • Pääset kysymään askarruttavia kysymyksiä ja saat vastauksia suoraan asiantuntijalta.
 • Saat käytännön työkaluja työyhteisön tukemiseen ja työkyvyn palauttamiseen sekä tilanteen normalisointiin.

Defusing-menetelmä palauttaa työkykyä, vähentää stressiä ja normalisoi tilannetta.

Ohjelma

8.45-9.00

Yhteyksien tarkistus

9.00

Tervetuloa webinaariin!

Ajankohtaista 2020 

 • Korona ja sen vaikutukset hoitotyön työyhteisöihin
 • Työntekijöiden henkinen kuorma

Yleistä: Defusing = purkukokous 

 • Defusing-menetelmä 
 • Esimerkkejä (Caset) 
 • Kaikki ammattiryhmät 
 • Keskustelua

Defusing-menetelmän vaiheet 

 • Johdantovaihe 
 • Läpikäyntivaihe 
 • Informaatiovaihe 
 • Kartoitusvaihe 
 • Keskustelua

Ongelmakeskeinen vs. ratkaisukeskeinen puhe 

 • Ongelmanoidankehä 
 • Ongelmista tavoitteiksi 
 • Motivaatio 
 • Voin vaikuttaa / En voi vaikuttaa 
 • Keskustelua
10.30

Webinaari päättyy 

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Ilmoittaudu viimeistään 24.8.2020

Ilmoittaudu tästä

Webinaarin tarkempi kuvaus

Webinaarissa pureudutaan defusing-menetelmän eli purkukokouksen eri vaiheisiin. Tämän henkisen tuen menetelmän tarkoituksena on palauttaa työkykyä, vähentää stressiä ja normalisoida tilannetta.

Purkukokous on ryhmäprosessi, jossa asianosaiset/auttajat itse purkavat kokemuksiaan psyykkisesti kuormittavasta tilanteesta. Se tapahtuu muutaman tunnin sisällä kriittisestä tilanteesta. Kokous ei vaadi ulkopuolisia asiantuntijoita. Purkukokouksen tarkoituksena on sosiaalisen verkon vahvistaminen, kokemusten ja mielikuvien normalisointi, rauhoittuminen ja paluu työrutiineihin sekä lisäavun tarpeen kartoitus.

Tavoitteena on saada kaikille tapahtumassa mukana olleille samanlainen tieto tapahtumasta. Tämä vahvistaa vertaiskokemusta, ja keskustelijat voivat löytää samankaltaisuutta kokemuksistaan. Purkukeskustelussa työntekijät voivat antaa myös arvostavaa palautetta toiminnastaan ja purkaa stressiä.

Defusing-keskustelun vetäjä on usein oman organisaation sisältä ja tehtäväänsä koulutettu vetäjä. Tärkeää on, että vetäjä itse ei ole ollut mukana tapahtumassa, jota keskustelussa käsitellään. Ryhmäkeskustelun vetäjän roolissa korostuvat henkilökohtaiset kohtaamisen taidot. Keskustelun vetäjä johtaa tilannetta antaen osallistuneiden puheelle tilan ja mahdollisuuden. Tärkeää on, että vetäjä osaa esittää kysymykset niin, että tilanteessa mukana olleet pääsevät sanoittamaan omia tuntemuksiaan ja miten hän tilanteessa toimi ja miten koki tilanteen.

Kuinka saan esihenkilönä kannateltua työyhteisöäni kriisiaikana? Defusing-menetelmän avulla tuet vahvasti alaistesi työhyvinvointia

Osallistuminen webinaariin

Webinaariin voit osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Käyttämässäsi laitteessa on oltava äänentoistoa varten kaiuttimet tai kuulokkeet. Parhaaseen katselukokemukseen suosittelemme Chrome, Firefox, Edge, Safari tai Opera -selainta.

Pääset osallistumaan webinaariin sähköpostiisi lähetetyn linkin kautta. Saat osallistumislinkin edellisenä päivänä. Webinaarin jälkeen sähköpostiisi lähetetään tallenteeseen oikeuttava salasana sekä linkki. Tallenteen katseluoikeus on seitsemän (7) vuorokautta.

Usein kysytyt kysymykset webinaareista

WEBINAARIN ASIANTUNTIJA:

Petri Kylmänen

Kyllikki Pohjala-palkittu sairaanhoitaja YAMK, työnohjaaja, Reteaming Coach, palvelumuotoilija ja ammatillinen opettaja

Asiakaspalvelu ja myynti:

Ota yhteyttä – kysy myös ryhmähintoja!

Katariina Asp
Fioca Oy

Voit tilata koulutuksen myös räätälöitynä toteutuksena (lähikoulutuksena tai webinaarina) omaan organisaatioosi! Ole yhteydessä.

Peruutusehdot

Peruuttaminen on mahdollista kuluitta vielä 14 vuorokautta ennen webinaaria. Jos ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan, laskutetaan koko osallistumismaksu. Esteen sattuessa voi osallistumisen siirtää kuluitta kollegalle. Peruutukset ja osallistumisen siirto kollegalle on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen info@fioca.fi.

Fioca Oy:llä on oikeus ohjelmamuutoksiin sekä koulutuksen peruuttamiseen ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään seitsemän (7) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.

Yhteistyökumppanit

Aiheeseen liittyvät blogikirjoitukset

Blogi: Defusing vaatii psykologista silmää ja läsnäolijoiden reaktioiden tunnistamista
Tulosta

Sinua voisi kiinnostaa myös